Glutenfritt  Inspiration  Vegetariskt 

Vilda örter

Hej Vänner,

ikväll hade vi besök i studion av pigga örtexperten Lisen. Hon är en riktig expert på detta. Oj vad hon har lärt mig under dagen. Jag har också haft med mig en journalist och fotograf från en stor tidning. De ska skriva om mig & Hjördis och våra somrar. Håll utkik!

Spännande att få smaka Lisens augustiskörd. Jag gjorde en sallad på squash med vild Dukkha. Funkar även om man int har vilda fröer hemma, Dukkha är en toppenbra grej att ha hemma förresten. Man kan byta ut nötterna mot mandlar och fröer om man är allergisk.

Recepten hittar du här.

Det finns verkligen mycket ätbart i naturen. De här vilda örtchipsen tex, enkelt & gott. Örtsalt är en annan grej som jag gillar, och det rosalila rossaltet var supersnyggt!

Lisen och jag har tydligen även bott grannar när jag bodde i Stockholm. Lustigt ändå, men nu visste jag exakt vars hon hade plockat kvällens råvaror 😀

Tänker på det ibland, hur välkomnad jag alltid har känt mig i Stockholm. Har hunnit bo där i 2 omgångar pga jobbet och alltid trivts fint. Kungsholmen, Solna, Nacka och Östermalm (vi och jag fick flytta runt lite). När jag tänker på det så har jag iofs alltid trivts bra där jag har bott, fast på olika sätt. Gällivare, Piteå, Linköping, Stockholm, Frankrike, Umeå, Dorotea, Fjällen… Bra ändå, att få känna sig hemma på flera ställen. Måste vara att folk ändå är väldigt trevliga i allmänhet. Men hemma är alltid hemma 🙂

Ha en jättefin kväll allihopa!