vackra Virisen
Meny  Meny Norrlandsresan  Resor  Susanne på resa  Uteliv  Vår vackra natur 

vackra Virisen

Hej Vänner!

Var Ni med idag till Virisen? Vad tyckte ni? Visst är det nåt speciellt?

Här kan du lyssna på programmet när du vill!

Jag vill gärna uppmuntra till det 🙂

Här en bild på vägen över fjället, oj vilken resa! Vindlande vackra fjällvägar.

Och dessa två. Vilda, vackra hjärtan. Gunilla & Thomas. Tack för att vi fick hälsa på i erat paradis. Det här kommer jag bära med mig resten av livet.

Vi lagade Pinnbröd. Det får man nu avvakta med i och med torka och brandfaran. Men sen! Nybakade pinnbröd med smör som smälter ner över fingrarna. Det är grejor det. Om du vill ha en söt variant är det jättegott att smaksätta smör med socker och kanel och ta med ut. 

Pinnbröd, 4 port
5 dl vetemjöl
2 dl kallt vatten
1 tsk bakpulver
0,25 tsk salt
Blanda samtliga ingredienser. Är degen för kladdig tillsätter du mer mjöl. Forma bollar, rulla ut och vira degen runt pinnar. Grilla över glöd tills de är vackert gyllene och genomgräddade.  Snurra pinnarna under gräddningen. Servera som de är eller med smör.
Tips: Köp färdig pizzadeg och använd på samma sätt!
Härliga Gunilla Virvelvind! Och vilken Potatissallad.
 
Perfekt till rökt fisk. Vi lagade även Suovas. Saltat, rökt renkött. Något av det godaste jag vet.
Gerhard ryckte in och hjälpte till. Knepet är att få köttet saftigt i mitten och knapriga kanter.
Jag har ingen assistent med på resan, så jag gör alltså allt som har med maten att göra. Och fotar. Det är SÅ roligt!
Men då kan jag behöva en hjälpande hand ibland. Tur det aldrig sitt fast.
Till dessert hade vi snåttren.
Hjortron med gräddmjölk och mandelbiskvier. Mums!
Har Ni lyssnat? Vad tyckte Ni? Hörde Ni peppen?
Ha en strålande vacker dag Finaste Ni!