Knäckig rabarberpaj
Bakat  Meny Norrlandsresan  Radio  Recept  Tips  Uteliv  Vår vackra natur  Vegetariskt 

Knäckig rabarberpaj

Hej Vänner,

Var ni med idag på strutsfarmen? Hoppas det! Och att ni trivdes med oss. Det är ju nytt för mig det här med radio, så jag lär mig nya saker varje dag. Förutom det har jag lärt mig nya saker om dessa fåglar. Strutsar ÄR stora fåglar!

Här hittar du förresten recept på den kolaknäckiga rabarberpajen 

Så gott med knäcktäcket till den syrliga rabarbern och glassen som smälter ner. Det brynta smöret är pricken över i:et.

Vi bakade en vit kladdkaka med rabarber också, allt i en bunke, himla praktiskt tycker jag.

Ni vet hur syrlig rabarber möter rostad vit choklad och mandel, mums!

Rabarberkolan är en favvo till glass, den går bra att frysa in också. Jag skrattade gott när Gerhard pratade om att rabarbern var flummig. Det han menade är konsistensen, att den är lite eljest. Det är ett exempel på hur olika ord används i olika delar av landet. För mig som norrbottning är det fullt begripligt sätt, men jag vet int i övriga landet.

Här kan du lyssna om du missade programmet. Det går även i repris lördag 00.02 och onsdag 19.03.

Berätta gärna vad du tycker för mig när du lyssnat.

Kram!

Susanne