fräscha sallader
Bjudmat  Inspiration  Sallad  Snabblagat  Sommarmat 

fräscha sallader

Vilken värmebölja det blev!

Nu blir det sallad för hela slanten här. Jag tycker det är praktiskt att göra ett par åt gången, här har jag portionerat dem i glasburkar, perfekt att ta med ut på picknick. Eller bara ha färdigt hemma eller att ta med till jobbet.

Jag brukar blanda olika grönsaker och frukt, sedan lite örter, oliver och fetaost på det.

Här är en bild från en strandpicknick, jag gillar de här våningsburkarna (de gula på bilden, Tiffin heter de, finns ibland på affärer som säljer Indiska husgeråd och på nätet). Principen från de Indiska matlådorna är att kunna ha flera sorters mat utan att de blandas. En våning ost, en en våning skinka och översta oliver och jordgubbar. Eller vad man har. Som dressing hade jag lagt ner citron att pressa över salladen och balsamico. Superfräscht.

Men jag är lite nyfiken och jag fullkomligt ÄLSKAR när ni delar med er av era tips. Så:

Vad lagar ni när det blir såhär varmt?