en skatt vid vägens slut
Meny  Meny Norrlandsresan  Radio  Recept  Resor  Susanne på resa  Tips  Uteliv  Vår vackra natur 

en skatt vid vägens slut

Imorgon landar Menys Norrlandsresa äntligen i Virisen.

En timmes bilkörning på vindlande fjällvägar från Hemavan. Ojoj vad jag har längtat!

Haha, Ni ser peppen i mina ögon 🙂 VI ÄR IFJÄLLS!!! Mitt rätta element.

Och Ni är alla välkomna att följa med. Varning för överpeppad kock. Vi ska nämligen träffa två personer som bor här vid vägens ände året runt och själva förser sin verksamhet med råvaror.

Vi, alltså ni bästa ni bloggkompisar och jag, börjar ju känna varann vid det här laget, ni vet, jag är ju uppväxt i den något mer vilda, Norrbottniska fjällvärlden, Ritsem, Stora Sjöfallet, Riksgränsen, Björkliden, Abisko… Så när jag flyttade söderut och småningom fick jobb som kock i Västerbotten tog jag alla tillfällen i akt att utforska de här fjällen också.  Men till Virisen har jag aldrig vart.

En resa till en plats där mobiler har HÖGST sporadisk täckning, där man är helt utlämnad till elementen, moder natur, snötäckta fjälltoppar, iskalla fjällsjöar, där allt andas den klaraste, höga, rena fjälluft en kan tänka sig. Prick där ska vi laga mat. Hurra! 

Varmt välkomna att följa med oss på en riktig fjälltur till Gunilla & Thomas i Virisen.

 

Ps.

Här kommer du hitta info om programmet så fort det har sänts i radion kl 10.03 i P1.