krämig Chokladglass på avokado
Desserter  Fika 

krämig Chokladglass på avokado

Mjölkfri chokladglass som är sådär alldeles underbart krämig och smakrik. Gjord på avokado. 
Helt enkelt ett guldrecept att spara på! 
Jag gillar att smaksätta glassen med kondenserad kokosmjölk, det ger en underbar kolasmak och kan även användas som topping ovanpå och sötning i glassen. Om du int är pepp på choklad så går det bra att utesluta kakao, testa då att tillsätta frysta gröna ärtor så får du både sötma och en härligt grön färg.
Foto: Oscar Stål, P4 Västerbotten

Chokladglass, Fast på Avokado, 2-4 port

1 pkt fryst avokado, tärnad, 250 g

1 dl cashewnötter
3 dadlar, urkärnade (eller om du föredrar att söta med sirap osv se nedan)
3 msk kakao eller efter egen smak
1 dl kallt, starkt kaffe (eller kokosgrädde/kokosyoghurt)
efter egen smak: vanilj, kondenserad kokosmjölk
 
Mixa samtliga ingredienser. Önskar du lösare konsistens så tillsätter du mer vätska. Smaka av glassen, ev kan du vilja söta den mer, använd tex agave, florsocker eller sirap.
Ät direkt eller frys in. Glassen smakar bäst direkt, då den har perfekt konsistens.
 
Tips: toppa med något gott och vackert tex kokosflakes, kakaonibs, bär, salta mandlar, pistasch- eller cashewnötter.