3 svalkande sommarfavoriter
Bekvämimpa  Inspiration  Plockmat  Radio 

3 svalkande sommarfavoriter

Imorse gästade jag en direktsändning i P4 Västerbotten för att prata om vad en äter när en int längre kan grilla och termometern går bananas. Jag vill självklart dela detta med Er alla, så här hittar du programmet.

1. Sallader

Alla sorters. Just nu serveras de i portionsburkar i glas hos mig. Här är den med jordgubbar, gröna sojabönor, gurka, spenat, dill och lavendel. Eller som Barbro hade gjort häromdagen med hallon, mums! Jag lägger ner en bit citron i burken eller tar med en flarra balsamico och ringlar på. Och några salta mandlar/nötter. Lyxig känsla att få sin egen burk.

Sommarfrukterna ÄR i säsong, de är toppen i sallad. Persikor, körsbär, jordgubbar, nektariner. Och blåbär! Lyxigt nu när det finns färska örter på balkongen. Vardagslyx.

2. Kalla soppor

Gazpacho, gurksoppa, avokadosoppa, min favvo, AVOKALEDOSOPPA, morotsgazpacho samt alla smoothies. Ni vet, man kan köra mer salta smoothies så blir det som ett lättlunch i sommarvärmen.

Kalla soppor är toppen att ta med sig. Häll upp på glasburkar i lämplig storlek och servera gärna en liten sallad, eller saladita till. Kanske en bit bröd, om man vill.

3. Tapas

Bekvämimpa. Plockmat. Kallskuret. Här finns det mycket som går att köpa färdigt. Det är kombinationen och variationen som är det roliga. Smakerna. Ostar, bröd, oliver, skinka, färdiggrillade grönsaker, kronärtskockor, frukt, bär, salta pinnar, rullar med skinka/lax/squash fyllda med färskost smaksatt med rivet citronskal.

Och snaaart är det Meny i P1!