Rulltårta med citronkräm
Baka snabbt & Enkelt  Bakat  Bekvämimpa 

Rulltårta med citronkräm

Rulltårta är en sån där klassiker som alltid är rätt.  Här kommer recept på en jättegod med krämig citronfyllning, perfekt till sommarens kalas!
Klicka på pilen för video 🙂
Rulltårta med citroncheesecakefyllning
3 ägg
1,5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
2 msk mjölk
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
fyllning
1 dl lemon curd
200 g naturell färskost
2 dl crème fraiche (inte light)
1,5 dl florsocker
Sätt ugnen på 250 grader. Ta fram två plåtar och två bakpapper. Vik in yttersta kanterna på ett bakpapper så du får en låg ”form”. Vispa ägg och socker vitt och fluffigt med elvisp. Rör ner mjölk.
Blanda mjöl och bakpulver, sikta ner i smeten och rör om så försiktigt du kan, men ändå så att det blandas väl. Stryk ut smeten jämnt i pappersformen på en plåt, grädda mitt i ugnen 4-5 minuter.
Strö på lite strösocker och vänd över kakan på en bakpappersklädd plåt. Dra försiktigt bort pappret, pensla på lite kallt vatten om det inte vill släppa. Låt svalna något, bred på lemon curd. Vispa färskost, crème fraiche och socker med elvisp till krämig, fast konsistens. Bred på den kalla kakan. Rulla ihop från långsidan, se till att skarven ligger neråt, rulla pappret runt om. Ställ i kyl till serveringen.
Servera som den är eller som dessert med färska bär eller fruktsallad.
Foto idag: Tomas Olsson, SVT