Ostfyllda biffar
Bjudmat  Husmanskost  Inspiration  Recept 

Ostfyllda biffar

Ibland längtar en efter husmanskost. Så idag blev det biffar på köttfärs från en gård i närheten. Jag smaksatte dom med senap och fyllde dom med ost, Västerbottensost.

Såhär gjorde jag:

Ostfyllda färsbiffar, 4 port

400 g färs av valfri sort, jag hade eko nötfärs

1-2 msk fransk senap

1 dl havregryn

1 dl vatten eller mjölk

1 tsk salt, 1 tsk peppar

4 ostbitar

2 dl grädde, valfri fetthalt men kokbar

2 gula lökar, skivade

smör till stekning

Såhär gjorde jag

Blanda havregryn och vatten, låt stå 5-10 minuter. Blanda ner färs och kryddor. Forma 4 biffar, bädda in en ostbit i mitten och stek biffarna i smör tills köttsaften är genomskinlig. Stek löken samtidigt. Häll på grädde. Puttra några minuter, smaka av såsen med salt, peppar och, om du har en dutt gelé. Jag hade citrontimjan på balkongen så jag smaksatte med den och det blev jättegott!

Servera med potatisstomp eller pressad potatis.