Hej från Fjället!
Susanne på resa  Uteliv  Vår vackra natur 

Hej från Fjället!

Hej Kompisar!

Här kommer en uppdatering, ett digitalt vykort från Årefjällen. Om jag hade möjlighet skulle jag skicka ett personligt, handskrivet till er alla för alltså det är ju så roligt att få!

Men det här är med samma intention. Vi åker skidor, simmar och promenerar. Emma är med, hon har för första gången gått på lokal igår. Det var stort.

Hon fick alltså gå på ett café där hundar är välkomna. Där träffade hon Eva, Per och Yirga. Yirga är hunden på bilden, Curly coated retriver, även barchef på stället. Så mysigt att få ta med sig kompis in. För Emma var det här väldigt nytt och spännande! För mig också. Jag har bara vart på lokal med Saga, förra hunden, fast då i Stockholm. Jag jobbade på Östermalm och där följde hundarna med lite överallt, blomaffären tex. Så det fick Saga också göra. Hon var iofs den enda jakthunden jag någonsin såg där, vi fick väldigt många nya hundkompisar. Norrlennskan med Norrbottensspetsen (mitt försök att skriva på stockholmska, jag gillar eran dialekt!). Men tillbaka till igår. Yirga fick smaka Emmas godis och Emma fick smaka Yirgas. Det var väldigt gulligt. Yirga är större, men så snäll och fin. Mest ville dom springa runt runt, men det får de göra utomhus. Det här var perfekt miljöträning. Emma fick en egen fluffig filt att ligga på, så låg hon mest vid mina fötter. Förutom att hon hoppade upp i soffan en gång. Jag blev SÅ förvånad! Hon vägrade komma ner. Våra hundar brukar inte vara i andras soffor, det händer liksom inte ens att de brukar komma på det, men sedan fick jag lära mig att på hundcafé får de vara med i soffan. Så hon kände nog det. Hon var SÅ trött efteråt, alla nya intryck osv.

I stugan blev det en pizzabit som piffades med rucola, röd lök & småtomater. Emma kikade upp på mig när jag skulle fota. Hon är så pigg och alert på allt som händer. Det ser ut som att hon ska äta pizza, men det ska hon inte. Hon har sin egen matplats och mat. Och den är inte vid matbordet. Nu ska vi fara upp på skidor på fjället, som jag har längtat!

Ha en superfin dag allihopa!

Ps. jag vet att många är allergiska och/eller hundrädda eller inte gillar djur lika mycket som jag, det finns såklart caféer utan hundar här också. Jag tänker att det här med att hundar är välkomna är en finfin möjlighet för folk som inte kan/vill ha egen hund att ändå få träffa hundar och för hundovana att lära sig hur man möter hundar. Och att våran kompis & speciella familjemedlem får följa med 😀