Bananbröd
Baka snabbt & Enkelt  Bakat  Budgetmat 

Bananbröd

Bananbröd är en sån där frukost- & fikafavorit som jag älskar att baka.

Ett perfekt sätt att ta vara på bananer som blivit lite eller mycket prickiga.

Här kommer receptet. Jag gör det utan ägg och med växtbaserad yoghurt och sirap till mina vänner som äter vegansk mat.

Bananbröd, 1 st

3 bananer
2 dl havregryn
2 dl dinkelmjöl
2 dl vetemjöl
2 dl frön tex solroskärnor, pumpafrön
1-2 tsk kanel
2 tsk bikarbonat
1 krm salt
2,5 dl yoghurt eller fil (går bra med havre- eller sojabaserad)
1 msk honung eller sirap
kokosfett och pumpakärnor till formen
Såhär gör jag
Sätt ugnen på 200 grader vanlig ugn. Smörj en avlång brödform med kokosfett, strö gärna pumpakärnor i botten. Blanda alla torra ingredienser. Mosa 2 bananer, rör ner dem, yoghurt och honung i mjölet.
Häll smeten i formen. Halvera den 3: e banande längst med, lägg den i formen och strö på pumpakärnor. Grädda i nedre delen av ugnen ca 1 timme eller tills brödet är genomgräddat. Stjälp upp och låt svalna på galler.
Servera brödet som det är eller med smör/färskost, ost och marmelad. Brödet går jättebra att rosta och frysa om det skulle bli något över.
Tips: byt ut en del av fröerna mot nötter eller mandel. Valnötter är jättegott med banan och kanel.