Vegetariskt i långpanna
Inspiration  Långpanna  Recept  Rester  Snabblagat  Tips  Vardagsmat  Vegetariskt 

Vegetariskt i långpanna

Började det här inlägget med en fundering vad denna rätt skulle heta? Det är en blandning, rester från veckan som varit. Gott, enkelt & vegetariskt. Någon som har förslag på vad detta kan kallas? Ljummen sallad?

Basen är rostad potatis, så kanske rostad potatissallad?

Det hela är mycket enkelt. Ugnen på 225 grader, he potatisbitar i långpanna, krydda med salt och peppar, ringla på olja och skjuts in i ugn!

Jag hade två vanliga potatisar och en sötpotatis. Det funkade utmärkt. När de bakats en 15 minuter rörde jag om och la jag i en halverad endive och bitar av färsk broccoli. Så fick det bakas klart. Men, jag hade även en snutt kokta gryn hemma som jag blandade med ajvar till en röra.

När potatisen var vackert gyllene blandade jag ner färsk spenat, klickade på grynröran och toppade det hela med smulad fetaost, avokado och en skogsblandning jag hittade i skafferiet. Salta mandlar och torkade tranbär. Jag hade ingen extra sås, så jag ringlade över balsamico.

Vet ni, det blev toppen! En taga vad en hava.

Tog med formen till jobblunch och det gick åt. Vi jobbade som illrar efter denna. Inge paltkoma här.

Har du något bra tips på en resträtt? Berätta gärna för mig nedan. Alla tips uppskattas varmt.

Hoppas ni har en strålade måndag Kompisar!

 

Ps. grönsakerna är bara att byta ut mot de du gillar och råkar ha hemma idag.