Veckans matprepp
Budgetmat  Husmanskost  Inspiration  Matlådor  Rester  Söndagsprepp 

Veckans matprepp

Jag hör till dem som länge förespråkat söndags- och måndagsprepp. Alltså, tänk som en kock och förbered veckans mat, så kommer vardagen kännas smidigare. Ta en stund idag och tänk igenom, vad vill du ha för mat åt veckan, på ett ungefär. Hur många matlådor kan vara behjälpligt när veckans bestyr realiseras?

Du kan spara en signifikant summa till i sommar om du tar med matlåda, jag lovar. Ett räkneexempel. Att äta ute kostar mellan 70-115 kr, dagens. Stort spann. Säg att en hemlagad matlåda kostar ca 10 kr högst. Om du sparar 100 kr/dag är det 500 på en vecka, 2000kr på en månad. Om vi räknar 11 månader på ett år, tar bort 4 veckor för ledighet och sånt, så betyder det 22 000 kronor. 22 000!!!!! En månadslön. Om vi säger att hushållet har 2 vuxna betyder det 44 000 kronor på ett år, 44 000!!!! alltså lätt en semesterresa. Eller byta bil, existera, spara till ett hus, amortera av lån, rädda världen eller vad det nu än kan vara.

Det är bara lunchen.

Bonus är bland annat att du vet vad du stoppar i dig, alltså hälsan, du kan använda rester, spara pengar, tid och miljö. När du får detta till en rutin är det fullt genomförbart, det tar några gånger bara att komma in i tänket. Kolla ut recept, handla och laga.

Vad tänker du när du läser detta? Är det något som är viktigt för dig? 

Berätta gärna för mig här nedan. 

Ps. Imorgon kommer tips på bra preppmat!

Ps. 2. Ursäkt för alla utropstecken. Det var bara så mycket pengar för mig.

Ps. 3. Om någon blir upprörd pga beräkningsmodellen, bli inte det. Detta ska ses som ett överslag för att illustrera att det blir stora summor på sikt. Det finns många, många fler variabler att ta in, beroende på allas unika situation. Gör det, och räkna ut din egen besparing om denna känns olämplig.