Korv stroganoff & spara 22 500SEK
Budgetmat  Inspiration  Matlådor  Söndagsprepp  Tips  Tisdagsmiddag på 15 minuter! 

Korv stroganoff & spara 22 500SEK

Idag fanns det en bit falukorv i kylen. Den kostade 25 kr, väger 600 gram och räcker till 6 port. 4 kr/port plus sås, ris och grönsaker, det blir runt 6 kr. Allt är ekologiskt, måste tilläggas. Billigare korv finns. Men ett av mina incitament till att göra matlådor är att maten just kan bli ekologisk på ett sätt som jag har råd med, när jag lagar den själv. Obs! detta gör inte att jag inbillar mig att jag är perfekt ut miljösynpunkt. Då skulle jag inte äta kött öht, ha bil, flyga osv. Dock är allt detta ständigt under betänkande.

Tips! Det finns utomordentlig vegetarisk ”körv” nu i butikerna. Och här finns annars ett recept på en Svamp Stroganoff som är Supergod!

En besparing på 22 500 kr/år

Varför ska man göra då detta kanske någon undrar. Vad tjänar detta till?

Jo, om vi nu tar i och säger att portionspriset är 8 kr inkl allt (jag tar i nu för att inkludera allt som tex att endel vill ha större portioner), så blir det en besparing på en hundring om dagen, istället för lunch ute. Ni vet, ett portionspris som betyder en besparing på nästan 22 500kr/år. 45 000 kr i ett hushåll på 2 vuxna. Räknat på utelunch ett år med semesteruppehåll, 11 månader, 5 arbetsdagar/vecka för enkelheten. Självklart finns billigare luncher ute, jag tog en vanlig dagens på stan som exempel. Men oavsett detta, en redig slant. Men, vi vill ju variera lunchen kanske du tänker, inte korv varje dag. Håller med, men när de vegetariska rätterna kommer, rester och soppor kommer portionspriset bli ännu lägre och bygga en buffert för lyxigare luncher. Eller mer pengar kvar i plånkan. Samt allt i föregående inlägg.

Utelunch är trevligt, mysigt och skönt, jag älskar det, det är viktigt att det finns gäster så att det går att driva restaurang och företag ger arbetstillfällen och skatteintäkter till samhället. Men jag tänker att vi kanske uppskattar det ännu mer när vi är medvetna om att det är ett val som i högsta grad påverkar vår privatekonomi på sikt.

Såhär gjorde jag dagens prep:

  1. Koka ris, he i burkar.

2. Gör en Korv Stroganoff, häll denna på sidan om riset.

Nu är det snart klart!

3. Lägg på grönsaker. För mig är det viktigt att ha grönsakerna på toppen, men endel vill ha dem i såsen. Du väljer!

Här har jag broccoli, grönkål och fänkål. Fräste på hastigt, hällde på lite vatten och svängde runt. Klart!

Ställ in i kylen och njut i veckan.