Gott till helgen
Inspiration  Recept  Vardagslyx  Vegetariskt 

Gott till helgen

Bekvämimpa enkelt och snabbt med denna ljuvliga tarte i helgen. Ingen förgräddning krävs och slutresultatet blir en smakexplosion där de godaste råvarorna från medelhavet möts. Dessutom är den vacker. Jag gjorde den vegetarisk, men du kan toppa med tex serranoskinka om du föredrar det.

Här kommer receptet.

Vegetarisk Fetaosttarte, 4 port

1 pkt kyld smördeg, rektangulär (250 g)

3 msk röd pesto av soltorkade tomater

1 pet sparrisbroccoli, hastigt förvälld

1 ask cocktailtomater, halverade

100 g fetaost

80 g rucola, 1 påse

 

Sätt ugnen på 220 grader. Rulla ut smördegen på en bakpappersklädd plåt (den ligger ofta inlindad i bakpapper redan i förpackningen). Bred på pesto, lägg på broccoli, tomat och ost. Grädda ca 15 minuter, mitt i ugnen tills degen är genomgräddad och färgen gyllene. Toppa med rucola.

Bonustips: förvärm en plåt och flytta över tarten just innan gräddning för en ännu bättre botten.

Ha en härlig helg Kompisar!