Budgetmat 

ekologisk kyckling

På tal om det här med köksekonomi, har ni sett att det börjar finnas ekologisk kyckling i många butiker nu? I de mindre är det oftast hela kycklingar, så då är det perfekt läge att koka buljong!

Och träna på att stycka.

Det hela är ganska enkelt om man har en vass kniv, finns massa bra filmer på nätet. Min dröm är att kunna göra såna filmer här, men det går än så länge inte. MEN, vi kommer ha nya recept- & inspirationsfilmer under sommaren på webben, jag jobbar med dem nu.

Tillbaka till det här med Hemgjord kycklingbuljong, den går inte av för hackor! Ni vet att jag tar genvägar ibland, men inget är som den man gör själv. Jag kokar skrovet med en gul lök, en morot, ett par lagerblad och peppar 1-2 timmar. Det får stå på spisen och svalna med skrovet i, sedan plockar jag bort köttet, silar buljongen och använder den till soppor och såser. På det här viset blir det 4 filéer, 4 lår och 4 vingar över till annat vilket gör det lättare att laga samma rätt till 4 personer utan att helstekt fågeln. Jag la faktiskt ner även vingarna i buljongen denna gång. Bra köksekonomi. Nå, inte lika prisvärt som vegetariskt, men för att vara fågel.

På tal om helstekt fågel, får mig osökt att börja tänka på pulled chicken, det var länge sedan. Vad lagar ni för något i vårvärmen, finaste kompisar?