röd coleslaw
Ekologiskt på budget  Fräscha sallader  Inspiration  Recept 

röd coleslaw

Slaw är en strimlad sallad och en av mina absoluta favoriter. Här har jag gjort den på rödkål. Visst är det fint med rödkål? Och så gott. Och prisvärt. Och miljövärt. Jag gör en stor laddning och det håller hela veckan. Funkar både som sallad, tillbehör som sås/dressing.
Coleslaw 
0,5 rödkålsshuvud, strimlat 
3 msk äppelcidervinäger
2 dl gräddfil (eller tjock yoghurt)
1 dl majonnäs
1-2 tsk fransk senap
salt, svartpeppar
Såhär gör jag:
Skölj den strimlade kålen och låt rinna av väl i durkslag. Blanda med vinäger och 1 tsk salt, låt stå minst 30 minuter. Häll av vätskan som bildas. Blanda samtliga ingredienser. Smaka av med salt och peppar.