panerad fisk & remouladsås
Fisk  Husmanskost  Inspiration  Torsdagstips  Vardagsmat 

panerad fisk & remouladsås

Eller: hur man fuskar ihop en snabblunch. Dagens torsdagstips. I vinter har det gått alla typer av förkylningar runt runt och till slut trillade även jag dit. Det betyder enklare mat hemma. Jag hittade en ekologisk, panerad fisk i frysdisken på affären, den fick det bli.

Bara att det var inte så lockande alls att laga mat i det stadiet, så den blev kvar i frysen ett tag. Tills igår. Perfekt, jag bjöd in till jobblunch. Läste noga på förpackningen, 20 minuter i ugnen skulle den vara. På den tiden hann  jag fixa massor av saker. Först en enkel remouladsås och sedan en sallad. Och sedan div annat fix. Jag kan verkligen förstå att det här är storsäljare, för även om det blir en helt annan grej när man lagar från grunden, så har det här också sina dagar. Allt har sin tid. Det kan också passa om man är osäker i köket. Gick bara fint att bjuda på också. Obs! Inte att jämföra med egen från grunden. Och om nån klagar får den personen laga sin egen mat, hehe…

Såhär ”fubbade” jag till det:

Panerad fisk med remouladsås 

  1. Bakade fisken enligt anvisningar på förpackningen. Ska man ha potatis till, så är det bara att he den på kokning nu. Stora potatisar kan man dela så de är klara samtidigt som fisken.
  2. Hacka pickles och blanda med majonnäs och turkisk yoghurt. Mängder: 1 dl pickles, 1 dl majonnäs, 1 dl yoghurt, nypa salt och peppar. Räcker till 4, beroende hur mkt sås en vill ha.
  3. Gör sallad. Jag börjar oftast i en skål/djuptallrik med att vispa ihop en dressing. 1 tsk fransk senap, en nypa riven vitlök, en nypa salt, 1 msk vinäger/citron och 3 msk olivolja. Sedan blandar jag i grönsakerna. Idag fick de sällskap av physalis.
  4. Jag toppade med skivad rödlök och serverade med citron.

Vi var ense om att remouladsåsen var det som gjorde det hela. Om man inte har pickles går det bra med bostongurka, då blir det gurkdressing 🙂

Jag ger såna här tips ibland på vad man kan ta istället, eftersom jag vet att många av oss har burkar av olika saker redan hemma och det kan vara bra att använda upp. Jag vet att det kan förvirra att få alternativ, men de flesta verkar gilla de tipsen. 

 

Ps. Köper ni nångång halvfabrikat? har ni några tips? Berätta gärna för mig och varandra här. Vet att det är många som läser och älskar kommentarerna, men inte kommenterar själv. Det är perfekt att man kan välja, tycker jag. Och jag blir så extra glad att få lära mig av er och dessutom höra att just era kommentarer sprider så mycket glädje ut i samhället.

Pps. Det här fick mig också att fundera djupare. Får en kock använda halvfabrikat? När en vet hur en ska göra osv. Sedan la jag ner dom tankarna. Jag lagar det jag anser är lämpligt. Inte ofta halvfabrikat, men när det blir så behöver ingen av oss be om ursäkt för det. Det går alltså bara bra att fortsätta titta igenom och undersöka min handlingskorg på mataffären 😀