Mellotapas i morgonshowen
Bekvämimpa  Inspiration  Plockmat  Tips  TV 

Mellotapas i morgonshowen

Nu finns Morgonshowen med Tapasinspo uppe på Play! Så roligt det var att få gästa Leila & gänget i studion. Det roligaste var att menyn var komponerad av favvorätter från juniorkockarna Nora & Elena på bilden. Det är deras mamma Petra Käck som har tagit bilderna i det här inlägget, Tack Petra!

Vi gjorde tapas, eftersom juniorkockarnas pappa kommer från Kanarieöarna. Han hade gjort en äkta tortilla de papas, det är som en omelett med potatis. Jättegott!

Vi kompletterade med annat plock, korvar, fruktspett och snacks.

Vi gjorde en enkel tårta också!

Jag assisterar yngsta kocken med fyllningen, och vår tekniker kollar ljuset eller nåt.

Botten på tårtan är färdig drömtårta, det går ca 1,5 drömtårta för att fodra en springform.

Morgonshowens Mellotårta med salt karamellmousse

1-2 drömtårtor

7 dl vispgrädde

1 burk karamelliserad mjölk (dulce de leche)

1 nypa havssalt

till garnering: frukt och bär

Såhär gjorde vi

Kläm fast bakpapper i botten på en springform. Skiva drömtårtan och fodra botten samt kanter med den. Vispa grädden till mjuka toppar, rör ner kolakräm och smaka av med en nypa havssalt. Häll i formen, jämna till och ställ i frysen minst 4 timmar. Ta ut ur formen, lägg på ett fint fat och garnera så du tycker det blir fint. Njut!

Visst är det enkelt?

Och extra festligt blev det när vi fick fyr på glassfyrverkeriet. Tjo bara!

Vi tog en selfie efteråt. Det är ju int varje dag en har så bra hjälp i köket. Eller lagar mat på teve. Morgonshowen är en superfin kombo av äkta glädje, alltså rolig/underhållande och perfekt upplagd med tandborstning, klä sig, äta frukost och andra morgonsysslor som ska göras innan skola, förskola och jobb. Tack Elena & Nora och Alla Kompisar på Morgonshowen för en superdag.

Hej från oss!