Lasagne med keso
Bekvämimpa  Bjudmat  Buffémat  Husmanskost  Långpanna  Mat att förbereda  Recept  Tips  Vardagslyx  Vardagsmat 

Lasagne med keso

Ni som känner mig vet att jag alltid letar sätt att förenkla vardagsmaten. Eller ja, all mat, egentligen. Smarta knep, råvaror, tekniker osv. En grej som jag verkligen gillar att jobba med är lasagne. Här har jag gjort en variant med keso istället för att koka bechamelsås/vit sås. Spara på disken, ni vet.

Det blev över förväntan bra!

Tips inför veckans middagar.

Och ovanligt lite disk =) Bara en sån sak!

Kesolasagne, 4-6 uppdaterat Stora portioner, för de flesta 6 portioner eller 4+2 matlådor

1 pkt torkade lasagneplattor (eller motsvarande mängd färska)

2 gula lökar, rivna

2 morötter, rivna

400 g färs av valfri sort, nöt, vilt, veg, fågel-du väljer!

2 pkt krossade tomater

vitlök, salt, peppar, smör eller olja till stekning

1 kg keso

2 dl lagrad hårdost, riven

till servering: grönsallad

Sätt ugnen på 200 grader. Fräs lök och morötter i olja/smör en kastrull med höga kanter. Stek färsen gyllene i stekpanna, häll över den i lökkastrullen. Häll på tomater, koka ihop minst 10 minuter, gärna längre. Smaka av med vitlök, salt och peppar. Du kan ta i tex oregano och buljongtärning också om det finns hemma. Varva färs, plattor och keso i en ugnsform. Översta lagret ska vara sås, keso och riven ost. Grädda tills plattorna är mjuka och ytan gyllene, det tar ca 30 minuter i varmluftsugn, något längre i vanlig. Men ni vet, en får alltid hålla koll på tiden för just sin ugn, eftersom det varierar. Servera med en fräsch sallad.

Mitt Bästa Tips här: Riv morötter och lök i matberedaren. Tillsätt gärna fler rotsaker tex selleri. När du ändå har den framme, så passa på att riva och strimla lite extra till sallad inför veckan som kommer.

Den här säsongen är perfekt för en krispig vintersallad

eller den här mixade vitkålssalladen med dill & gurka. 

Jo, en grej till, du kan göra lasagnen helt klar kvällen innan och värma upp den färdig i vanlig ugn.