Krämiga Citronrutor
Baka i långpanna  Bakat  Bjudmat  Desserter  Fika  Inspiration  PÅSK  Recept 

Krämiga Citronrutor

Desserten blev väldigt uppskattad ikväll. Här hittar du receptet på dessa enkla, krämiga citronrutor, eller lemon bars som de ibland kallas på utrikiska.

Perfekta att baka i förväg och ha på lut i frysen. De funkar lika bra som fika och dessert, så låt fantasin flöda och dekorera med det du tycker är fint. Hallon, påskägg eller kanske minikycklingar i marsipan?

Fotade lite med mobilen just efter programmet. Men de här rutorna var inte kvar länge på fatet 😀

Uppdatering: Eftersom många faktorer som ugnar, formar och råvaror varierar så MÅSTE man alltid när man bakar anpassa gräddningen utifrån sina egna förutsättningar. Jag har sagt det många gånger, gräddningstider är alltid ungefärliga. Det är omöjligt att säga att 20 minuter räcker för alla ugnar, man måste kontrollera mot slutet och anpassa tiden tills bakverken är färdiga. Det är därför jag försöker beskriva i ord hur konsistens och färg ska vara när det är klart.