grön supersmoothie
dryck  Frukost  Glutenfritt  Hälsokrubb  Inspiration  Mellis  Recept  Tips  Veganskt  Vegetariskt 

grön supersmoothie

Förberedelser och planering är nyckeln till att fixa vardagsmaten. Det kanske inte händer varje vecka, men när det gör det så blir vardagsmaten SÅ mycket enklare och snabbare. Varje grej jag hinner förbereda söndagkväll känns som lyx för resten av veckan. I veckan kommer det bland annat bli grön smoothie här i huset. Perfekt mellis eller som komplement till någon måltid.

I med massa skönt grönt i blendern, på med vatten till önskad konsistens. Här kommer några exempel som inspiration. Jag mäter inte noga här, tar det som finns hemma. Igår rensade jag kylen och då såg det ut som på bilden ovan. Spenat, grönt äpple, citron, ingefära, gurkmeja och mango. Skillnaden mellan att juica och att göra smoothie är att här får vi i oss de nyttiga fibrerna också. Samt minimalt med svinn.

Illgrön supersmoothie

2 rejäla nävar gröna blad tex Bladspenat/Grönkål

1 näve övriga grönsaker tex Stjälkselleri

1 näve frukt tex valfri citrus, äpple, grön banan (mindre socker än mogen=bättre för tarmbakterierna har jag läst), mango (jag har oftast fryst), Avokado

smaksättare/booster efter egen smak tex färsk ingefära, gurkmeja

vatten till önskad konsistens

Kör till slät konsistens i blender/mixer.

Sedan är det bara att hälla upp på burkar, ställa in dem i kylen och njuta. Tips är att hälla upp i burkar med olika storlek, de små är perfekta att ta med ut eller på jobbet, innan träning osv som lagom stora portionsmellis. Gör en extra när du ändå håller på , det brukar vara oerhört uppskattat bland vänner och kollegor att få en liten burk med grön vitaminboost till fikat.

Välkommen nya veckan!