Bakat  Bjudmat  Desserter  PÅSK 

Chokladtårta med påskgodis

Jag tyckte nog att det blev lite för lite choklad i förra inlägget. Det är ju ändå påsk! Så här kommer 2 recept på påskiga chokladbomber. Hoppas ni gillar dom.

Först den här Kladdkakstårtan toppad med påskgodis alltså, går inte av för hackor. Här har vi chokladskum och kolasnöbollar, men tänk er pastelliga påskägg, mums!

IMG_9832

Och den här chokladtryffeltårtan. SÅ god! Det är något speciellt med chokladtryffel tillsammans med smörkola. Jag serverar den med grädde eller vaniljglass, men egentligen går den bra att äta precis som den är. Vill man ha den som dessert kan man ha lite fruktsallad till, blir snyggt att lägga upp i ett litet glas och ställa på tallriken.

Chokladtårta med smörkolatryffel & havssalt, 10-12 bitar

botten

150 g smör, smält

2 ½ dl strösocker

1 dl kakao

2 tsk vaniljsocker

2 ägg

2 dl vetemjöl

1 nypa salt

 smörkolatryffel med havssalt

1 dl vispgrädde

10 st kolagodisar, tex Dumle

2 msk god sprit eller likör, tex rom (går bra att ersätta med vispgrädde)

200 g mörk choklad, hackad

1 nypa flingsalt

till servering: 3 dl vispgrädde

garnityr: riven choklad

Såhär gör jag

1. Sätt ugnen på 175°.

2. Rör ihop samtliga ingredienser till botten.

3. Grädda i smord springform ca 25 cm, på nedersta falsen ca 15 min, den ska vara kladdig i mitten. Låt svalna.

4. Gör tryffel: Koka upp grädde och kola, rör tills det smälter. Dra kastrullen från plattan och rör ner likör, choklad och salt. Rör till en slät kräm, häll över kakan.

5. Låt svalna och ställ i kyl.

6. Vispa grädden.

7. Vid servering: Strö på riven choklad. Och kanske en liten marsipankyckling. Eller två. Så hen int blir så ensam.

Ses på onsdag i rutan? Hoppas!