5 Värmande vintergrytor
Bjudmat  Budgetmat  Buffémat  Inspiration  Recept  Tips  Torsdagstips  Vardagslyx  Vegetariskt 

5 Värmande vintergrytor

Snökaos och iskalla vindar botas bäst med värmande soppor och grytor. Veckans torsdagstips handlar helt om det. Här kommer mina 5 favoriter just nu!

  1. Svart bönchili med avokado & gräddfil

En gryta jag återvänder till, den är perfekt att laga dubbel sats av och frysa in om det mot förmodan blir över. Det är speciellt med de här rätterna som behåller sin karaktär genom frysning och uppvärmning, det blir liksom ett speciellt värde på dem.

2. Fiskgryta med timjan & fetaost

Du väljer själv om du vill servera den som soppa eller gryta. Bara att späda med vatten och buljong och smaka av om du vill ha den mer soppig.

3. Krämig Renskavsgryta

Vardagslyx eller bjudmat till helgen, funkar lika bra till båda. Använd det viltkött du får tag på. Vissa leverantörer har börjat sälja skav från tex nöt och fläsk. Det blir också goda grytor. Det finns tom vegetariska grytbitar om du föredrar det. Älskar recept som går att anpassa till ens egen smak.

4. Shakshouka

Bakade ägg i grönsaksröra. Snabb vardagsmiddag eller brunch. Servera gärna med rostat surdegsbröd. mums!

5. 9-minuterspastan

Den här anspråkslösa rätten är fortfarande ett kioskvältarrecept. Tjohoo! Allt i en gryta och SÅ gott! Bara win. Bara att välja en pastasort som man gillar och tål bland det enorma utbudet i butikerna.

Foto denna bild: Matilda Sandberg, SVT. Och alla andra bilder är foto er vän: Susanne Jonsson.

Här finns en film på den också

 

Hoppas ni gillar de här grytorna Kompisar!