dryck  Inspiration 

Hallon- & timjanslemonad

Det är fredag och kanske endel tänker ta sig ett glas. Jag skulle vilja tipsa om ett alkoholfritt alternativ idag. Det är lätt att glömma allt gott man kan göra utan alkohol. Som den här.

Lemonad med hallon & timjan från mitt favvoställe på Portugals västkust. Viktigt att använda svenska hallon, när de serveras råa, annars kan man ta jordgubbar. Nyansen av timjan ger en spännande smak, du kan även använda tex mynta.

Såhär gör jag

Lemonad med hallon & timjan

200 g hallon, frysta

1 citron, saften

Några kvistar färsk timjan

Is, vatten

Mixa hallon, citron och timjan med vatten. Du väljer själv hur mycket vatten du vill ha, man kan även toppa upp med bubbelvatten efteråt. Smaka av med honung. Häll upp på is i höga glas. Du kan även mixa isen, enklast med en kraftfull blender.

Njut!