Bjudmat  Husmanskost  Inspiration  Matlådor  Recept  Snabblagat  Torsdagstips 

Fyllda frukostkorvar med bacon

Torsdag och dagens tips blir en härlig husmansklassiker. Fyllda frukostkorvar. Har ni testat det?

Det är superenkelt.

Historieätarna2016-43-web

Man behöver knappt ett recept, men jag ska göra ett ändå. Såhär gör jag:

Fyllda frukostkorvar, 4 port

6 frukostkorvar (ja, jag vet, det ska räcka med 4, men på nåt sätt har det aldrig gjort det)

1 burk färdig champinjonkräm på burk

1 pkt bacon

till servering: kokt potatis, grönsallad och turkisk yoghurt, gärna kryddad med vitlök, salt och peppar

Sätt ugnen på 200 grader, he på potatisen. Skåra korvarna nästan igenom, men inte helt. Fyll dem med champinjonkräm med hjälp av en tesked. Linda bacon runt om. Grädda ca 20 minuter eller tills de har vacker, gyllene färg och bacon har blivit lite krispigt.

Historieätarna2016-31-web

Enkelt och få ingredienser.

Historieätarna2016-37-web

Allt verkar bli godare med bacon..

Historieätarna2016-32-web

Ha en underbar torsdag!