Min godaste Aloo Gobi
Recept  TV  Vardagslyx  Vegetariskt 

Min godaste Aloo Gobi

Ikväll blir det en värmande Indisk gryta. Potatis och blomkål kanske låter anspråkslöst, men det här är ett toppenrecept!
8 vitlöksklyftor, bara en sån sak.
Foto idag: Sara Wallin, SVT
Aloo Gobi
 1 tsk hel kummin
15 curryblad (kolla på asiatisk supermarket eller nätet)
8 vitlöksklyftor, krossade
100 g kokos, gärna färskriven
2 gula lökar, hackade
2 tomater, hackade 
500 g potatis, kokad och hackad (12 min kokad)
500 g blomkål, förvälld, i bitar
1 tsk garam masala
2 tsk koriander, malen
2 tsk spiskummin, malen
1 tsk gurkmeja
2 dl kokosgrädde
1 msk smör
1 dl tjock yoghurt, kokbar (går att byta ut mot mer kokosgrädde+lime för syran)
1 tsk salt
3 dl vatten
1 stor näve färsk koriander, grovt hackad
olja till stekning
 Till servering: Naan, nykokt basmatiris, sallad (valfritt), lime

Såhär gör jag

Stek hel kummin, curryblad, vitlök och kokos två minuter, tills det är gyllene. Tillsätt lök och tomat, stek två minuter till. Tillsätt resterande ingredienser utom koriander. Blanda ihop, koka två minuter till. Tillsätt koriander och servera med naan, ris, sallad och limehalvor. 

Tips: Gillar du hetare mat så tillätt strimlad grön chili.
Serverar den med en enkel sallad och naan. SÅ gott!
Har ni förresten sett filmen Lunch box? Så mysig, tycker jag. Längtar extra mycket till Indien när jag ser den. Har ni förresten några fler tips på sköna filmer att njuta av de här dagarna när temperaturen kryper neråt?
Berätta gärna för mig!