woka ute
Recept  Tips  Uteliv  Vår vackra natur  Vardagsmat  Vegetariskt 

woka ute

Stekpannan är som sagt ofta med på mina turer. På nåt sätt känns det tryggt. Om jag bara fixar ved kan jag laga mat. Ibland har jag med gasol också. Speciellt om det är blött eller väntas regn/snö.

Kokosmjölk och currypasta är stapelvaror i mitt uteskafferi. Dom håller länge och är lätta att ta med. Okej, kanske inte om man ska bestiga ett jättestort berg, men på dagsturer. Den här woken är ett bra grundrecept som är lika uppskattat inomhus.

Salta nötter/mandlar och torkad frukt är perfekta toppings i många rätter och funkar även som mellis och fika. Ibland gör jag färdiga påsar som vi fick lära oss på fritids med bitar av mörk choklad, mandel och russin och tar med ut. Alla får varsin påse så är det bara att ladda in en omgång när energin tryter. Vi är alla olika och det märks tydligt när man är ute på längre turer. Endel blir matarg, endel kan gå på hur länge som helst. Det är bara att respektera våra olikheter.

Här finner du en liten film på Currywoken, kolla gärna och tipsa dina kompisar om du gillar.

Ps. Vill ni se mer utemat? Berätta gärna hur, vars och vad för mig nedan. Årstider, meny, platser, gäster…. Bring it on!