Varma mackor på elden
Inspiration  Snabblagat  Tips  Uteliv  Vår vackra natur  Vegetariskt 

Varma mackor på elden

Det allra enklaste är som bekant ofta det godaste. För mig betyder det varma mackor på stekhällen eller klämgrill. Direkt på elden. Jag har en liten hopfällbar stekpanna som följer med överallt. Den ligger färdigpackad i sin plastpåse, som skyddar resterande innehåll i ryggan när pannan blivit sotig och kanske lite kladdig.

Jag använder två tekniker. Antingen fyller jag mackorna och steker direkt i smör, eller så fyller jag dem, doppar i uppvispat ägg med lite mjölk i á la Fattiga riddare och steker. Som fyllning blir det någon form av ost och grönsaksröra, tex ajvar eller grillad aubergineröra (finns på burk), fast enbart ost funkar såklart också. Lagrad hårdost, fetaost, Brie, ja, alla sorter funkar!

Här hittar du en video på mina bästa varma mackor, från en underbar iskall dag ute vid havet.

Ibland steker jag lite suovas på sidan om, det är rökt, saltat renkött.

Som alltid är kaffepannan med. Det är nog det viktigaste, ändå.

Ge mig en eld och kokkaffe så är jag nöjd. Väldigt nöjd. Allt annat är bonus.