Lyxig söndagsbrunch på budget
Budgetmat  Ekologiskt på budget  Frukost  Hälsokrubb  Här är ditt kylskåp Susanne  Inspiration  TV  Vardagslyx  Vegetariskt 

Lyxig söndagsbrunch på budget

Det är ju januari och allt vad det innebär. Vackra, kalla promenader i vinterlandskapet, ett och annat nyårslöfte, kanske inte jättemycket pengar i plånkan efter jul. Fräsch, enkel, prisvärd mat som gör oss glada står på menyn i afton.

Närmare bestämt brunch. Smoothies  är perfekt att laga på budget och alltid lika gott. Frysta bär, havregryn, smaksättning och vatten. Kanske man har en skvätt yoghurt också, eller kokosmjölk. Jag gjorde 3 färger. En rosa med jordgubbar, gul med mango (gurkmeja om man vill) och en grön på gröna ärtor och avokado.

Smoothie

1 fryst banan eller 1 dl fryst mango

2 dl frysta bär tex jordgubbar

1 dl havregryn

3 dl valfri vätska tex kokosmjölk, mjölk, vatten

1 liten bit färsk ingefära

1 nypa vaniljpulver

Såhär gör jag:

Mixa till slät konsistens i blender eller med stavmixer.

Bakad Müsli-som en paj, fast frukost!

En passion hos mig är bakad gröt och bakad müsli. Här är det frukt och bär i botten på en form, kokosgrädde blandat med vanilj och honung, toppat med blåbärsmüsli som jag smaksatt med en rejäl nypa kanel och honung. Nötter, mandel eller pumpakärnor på, om man vill. Visst är det enkelt?

Här hittar du receptet.

För att göra upplevelsen komplett så rostade jag några skivor bröd, delade i mindre bitar och gjorde några minitoaster med färskost och Blodapelsinmarmelad 

Foto idag: Matilda Sandström, SVT (utom nedersta, det är min mobil)

Hade kvar grönsaker och bär från andra grejor i veckan och för att jag älskar variation och färgexplosioner, så hedde jag det också på några toaster. Det blev färskost & bär samt mosad avokado och granatäpple. SÅ gott! La upp på våningsfat så blev det genast lite extra lyxigt, utan att kosta extra. Lite guldkant, för både öga & gom 🙂

Varmt välkomna att starta lördagskvällen med oss!