Dricka kaffe ute
Bjudmat  Tips  Vår vackra natur  Vardagslyx  Veganskt  Vegetariskt 

Dricka kaffe ute

Om jag har ett beroende så är det kaffe. Jag älskar det. I alla former. Men jag är en utemänniska och kaffe smakar bäst ute i naturen, det bara är så. Termosen står nära tillhands i mitt kök och samma med kaffepåsen och kokkaffepannan, utifallatt. Alltid redo.

Finns inga caféer här på några kilometers håll. Det kunde man sakna, men nu gillar jag ju allra mest att dricka kaffet utomhus, så det är bara packa ryggan och gå ut. Brukar be mina möteskompisar att ta på sig varma kläder 🙂

En dag hade jag med en kollega som jag bad koka kaffe, medans jag gjorde nåt annat. Det gör jag gärna, sa han, bara du berättar hur man gör. Det var ovanligt för mig att höra en vuxen människa säga det och det slog mig där och då att Hallå Susanne! Hur tänkte du nu? Det är såklart inte överallt man kokar kaffe på elden. På samma sätt som jag måste fråga om massa saker som jag inte vet. Det är tur att vi kan olika saker. Han bad mig iallafall skriva ner receptet.

Så, så här gör jag:

Kokkaffe

Koka upp vatten, he i kaffe så det bildas en bergstopp på ytan. Rejält med kaffe. Kokmalet, alltså lite grövre doningar. Koka upp, låt kaffet sjunka, rör ev om. Häll upp en kopp, häll tillbaka i pannan. Så! Klart att servera. Har du smakat kokkaffe? Vad tyckte du om det?

Helst ska det vara en bit kaffeost i också. Åh vad sugen jag blev nu. Ut med mig i skogen!