Bästa Blodapelsinmarmeladen
Okategoriserade 

Bästa Blodapelsinmarmeladen

Blodapelsinerna är magiska just nu. Har ni hunnit testa dom? De är i bra pris också. Laddat upp med ett gäng härhemma och imorgon ska de få vara med i programmet. Ska göra en lyxig brunch att fira in året och vårsäsongen med. Vi får besök av ett jättebra band, Honungsvägen från Umeå, Sofia Rågenklint från bli Auktionssommar och Bea Szenfeld ska vika konstverk av papper och berätta om hur hon skapade Alice Bah Kuhnkes klänning inför nobelfesten. Inger styr skutan.

Det blir ett gäng recept, börjar med att dela ett favvorecept som vi fick här på bloggen av Bästa Barbro för några år sedan. Har lagt till ett par saker, precis som jag hoppas att ni använder recepten här på bloggen. Byt ut, ändra till din smak, ta vad du har hemma, experimentera. Om man vill alltså. Det går såklart bra att använda allt precis som det är.

Barbros Blodapelsinmarmelad med ingefära & vanilj

7 ekologiska apelsiner

1 msk färsk ingefära, riven (Susanne tar gärna 2 msk, pga tokig i ingefära)

1 vaniljstång, delad och urskrapad

4 dl vatten

1 kg syltsocker

Tvätta apelsinerna, dela i halvor och pressa ur saften. Hacka skal och fruktkött i matberedare. Blanda saft, frukt, vanilj och ingefära med vatten i en gryta och låt alltsammans koka under lock i 10 minuter. Rör ner syltsocker, koka 5 minuter under omrörning. Ta grytan från värmen, skumma noga. Häll upp marmeladen i varma, väl rengjorda burkar.

Njut!

Varmt välkomna imorgon!