Mina 7 Bästa Långpannekakor
Baka i långpanna  Baka snabbt & Enkelt  Bakat  Inspiration  Långpanna  Recept  Söndagsbaka  Tips 

Mina 7 Bästa Långpannekakor

Förra veckans tema var laga i långpanna. I veckan tänkte jag ägna mig åt att baka i densamma. För att baka i långpanna är så smart. Det räntar på. Räcker till många, alltså.

Jag brukar skära i mindre bitar än de som står i traditionella recept, ta fram eftersom och då funkar de lika bra som enkel dessert. Som de är eller med glass/grädde.

IMG_8454

Bra avkastning på arbetsinsatsen!

Här kommer några av mina favoriter.

7 Långpannekakor att Längta efter

1. Chokladmazarin– den är bara SÅ saftig & god! Jag älskar att den funkar lika bra som dessert, skär i små rutor till kaffet.

2. Pitekaka aka Sommarkaka. Kanel, havre, smör…. Riktig klassiker! Här hittar du en glutenfri variant

Sommarkaka-21-web

3. Segknapriga havrerutor med nougat. Så goda!

havrekaka-6

4. Björnbärsrutor med knäcktopp & vit choklaaad!

björnbärskaka-29-web

5. Falska wienerbröd. Går även bra att baka med mandelmassefyllning! =) Yay!

Sommarfika1-101-web

6. Världens godaste Morotskaka (tips! ta i lite gul eller röd karamellfärg eller koncentrerad hallonsaft så får du en härligt pastellig glasyr!) En glutenfri variant hittar du här. Du kan också toppa den med vackert påskgodis.

15042014-Morotskaka-23

7. Kanelbullar i långpanna. Kanske fyllda med choklad- & hasselnötskräm?

Av erfarenhet vet jag nu att det kan bli frågor på glutenfria alternativ, de som finns är inkluderade i recepten ovan. Har tyvärr inte möjlighet att ordna alternativ det för samtliga recept, eftersom varje recept tar minst ett par omgångar innan de är klara och de resurserna finns inte som det är idag. Alternativen som finns har jag jobbat länge och väl med, så jag hoppas att ni uppskattar dem.

Och som vanligt är jag lite nyfiken, bakar Ni i långpanna? Vad blir det för gott?