Okategoriserade 

Så fixar du nyår utan stress

Hej Kompisar!
Här kommer en guide med tips & tricks till nyårsmeny.
Hoppas ni gillar den!
Nyårsmenyn
3-lagers dip med varma chips 
Räkbakelse med ostkrokskant 
Lyxig tacobuffé (fooled pork)
Bombe Alaska med saltkaramellsemifreddo
Dryckesförslag 
Välkomstbubbelbål (blanda efter din smak skivade citrusfrukter, frysta bär (bara inte frysta köpeshallon) mynta, & dricka tex ginger ale)
För- & varmrätt: öl eller äppelmust
Dessert: knäckigt dessertvin
Detta kan du förbereda i förväg
3 dagar innan festen (28:e)
Läs igenom recepten, kolla av vad som redan finns hemma
Handla allt mat & dryck, ordna ev is, behållare till bål
Gör desserten, täck noga med plastfolie, ställ i frysen så är det bara att göra marängen på nyårsafton
Koka barbecuesås, plasta och ställ i kyl
Gör en spellista
Gör en meny
2 dagar innan
Ta ut brödrundlar, lägg i plastpåse
Koka pulled veg, spara gratineringen, plasta, ställ i kyl
Gör kålsallad, platsa, ställ i kyl
1 dag innan
Montera räkbakelserna, tänk som en smörgåstårta, lämna dock gärna momentet att stryka dom med kräm och rulla i ostkrokar. Även om det funkar att göra dagen innan, om man känner att det vore skönt. Plasta, ställ i kyl. Cocktailpinnar eller tandpetare är bra hjälp, stick in i bakelserna innan plasten, så kladdar det inte. Undvik de med mintsmak.
Gör klart tillbehör till buffén, plasta, ställ i kyl  (utom guacamole)
Plocka fram porslin, bestick, glas, duk, ljus, blommor, partyhattar mm till dukningen
Töm diskmaskinen
Dryck på kylning
Nyårsafton
fm:
Garnera räkbakelser, ställ i kyl
Duka
em:
Timmen innan gästerna kommer
Piffa drinkar-spara att toppa upp dem tills gästerna ankommer
Montera aptitretaren (du kan lägga på allt utom avokado dagen innan)
Ställ fram tacotillbehör på buffé
20 min innan
Värm fooled pork, dra den i strimlor och blanda med mer barbecuesås, gratinera efter förrätten
10 min innan
Värm nachos
Ställ fram räkbakelser och dip
Tänd ljusen och njut!
Vid ankomst
Ta ut varma nachos
Toppa upp fördrinken
Efter varmrätten: vispa maräng till desserten och bränn av, isfacklor eller tomtebloss ökar wowfaktorn, akta fingrarna och var försiktig med elden bara