Nyårssupé med pulled buffé
Bjudmat  Buffémat  Inspiration  Mat att förbereda  Mat för många  Nyårsmat  Plockmat  Recept 

Nyårssupé med pulled buffé

Måste man ha filé på nyår? Kanske det. Men jag har valt en annan väg. Många av mina nära gillar tex mex, så det blir en lyxvariant på det. Det fiffiga är att man gör en grundbuffé och sedan väljer det protein som passar en själv och sina gäster. Nackdel? Ev inte helt rödvinsvänligt. Det är ok. Finns många andra saker att dricka. En enorm trend som erövrar världen är alkoholfritt. Kom ihåg vars du läste det 😉

Att dra saker är på sin peak, det ser man pga det sedan en tid finns att köpa färdigt i affärerna. Man kan dra de flesta köttsorterna. Lamm, nöt, fläsk, kyckling, anka, älg etc.

Även fisk och vissa grönsaker. Jackfruit, pumpa, ostronskivling, kronärtskocka, vad mer?

Minns ni förresten den här dragna tuppen hos Clara? Vilken skördefest! Ännu tacksam för de dagarna och kvällarna vi spelade in på Familjen Lidströms gård.

Foto: Clara Lidström

Pulled veg tycker jag annars är helt okej att köpa färdig. Men får man tag på jackfruit kan man göra egen. Jag blev förvånad faktiskt hur köttlikt det är. Annars är ju just konsistensen på kött svår att åstadkomma (om man nu vill det).

Såhär tänker jag

Basbuffé

Goda såser & gish

Guacamole

Pico de gallo

Gräddfil/crème fraiche

Salsa

Plock:

Riven ost

Fetaost

Tomat

Gurka

Röd lök

Jalapenos

Något bröd som du gillar tex tortillas (finns även bra glutenfria nu)

Någon god sallad tex kålsallad

Bygg på med saker du gillar tex granatäpplekärnor

Sedan väljer du det protein du vill ha. Recept, inköpslista och en praktisk guide kommer i följande inlägg.