Nyårsmeny 2017
Bjudmat  Nyårsmat  Plockmat  Recept  Tips  Vegetariskt 

Nyårsmeny 2017

Idag lagade jag min första 3-rätters i radio. Det var en ny och rolig upplevelse. Speciellt eftersom marängen dröjde till sista sekunden med att bli färdigvispad. Det blev lite spännande på köpet! Här kan du lyssna på vad jag lagade och mina tips när du vill.

Receptet på Räkbakelsen med ostkrokskant, förrätten hittar du här.

Den är bara SÅ god och enkel. Vegetarianer byter enkelt ut räkorna mot tex kronärtskocka eller sparris.

Till varmrätt hade jag en lyxvariant på texmex-buffé, här hittar du receptet på Fooled pork, vegetarisk pulled pork.

Men, det är tillbehören som gör hela grejen.

Pulled mushroom, 4-6 port

500 g färsk ostronskivling

2 tsk sriracha

2 tsk soja

olja eller smör till stekning

Dra svampen i bitar. Stek krispig i smör, tillsätt sriracha och soja.

Picklad rödlök, 6 port

2 röda lökar

2 lime, pressade

1 nypa socker

1 nypa salt

1Skiva löken tunt och skölj den hastigt i vatten.

2Blanda samtliga ingredienser, låt dra minst 15 minuter.

Guacamole, 6 port

4 avokado

1 tsk salt

2 lime

1 tomat, finhackad

1 silverlök, finhackad

0,5 röd chili, urkärnad och hackad

2 vitlöksklyftor, rivna eller pressade

1 näve färsk koriander

Mortla avokado och salt, pressa lime över. Tillsätt resterande ingredienser. Smaka av.

Krispig kålsallad

0,5 huvud rödkål

1 liten purjolök, strimlad

0,5 dl äppelcidervinäger

2 msk rapsolja

1. Skär kålen i tunna strimlor. Använd mandolin, osthyvel eller matberedaren. Skölj den i durkslag och låt rinna av.

2. Blanda samtliga ingredienser (spara gärna lite purjo till garnering) och låt stå och dra till serveringen. Gärna minst en timme. Rör om ett par gånger. 3. Garnera med purjolök.

Och OM man ändå föredrar kött så finns recept på det med här 🙂

Och HÄR finns receptet på den goda karamellsemifreddon, en Glace au four, 70-talet ringde. Älskar!

Ha en jättefin kväll Kompisar!

Imorgon är vi tillbaka i radion, sista programmet för den här gången.

Det ska handla om framtiden. Vad är vi sugna på att äta i januari, budget, smarta tips och jag tänkte bjuda på ett trendspan inför 2018. Varmt välkomna efter 15 i P4 Västerbotten!