Jul från Gammlia
Okategoriserade 

Jul från Gammlia

Åh vad roligt! När jag skrev in Gammlia ville datorn ändra till Gambia, men det är inte där vi julpysslar och förbereder julbordet i år. Vi är på Gammlia, ett friluftsmuseum i Umeå. I ett hus från 1700-talet. En härlig, vit jul i Wallmarksgården.

På lördag sänds första programmet. Jag har saffranstema inför lucia. Daniel ska visa julfina dekorationer, Kristian Luuk hälsar på.

Lördagen efter blir det grönt och skönt och den här julspecialen i 3 delar avslutas med uppesittarkvällen den 23:e.

Känns SÅ rätt att göra detta i den här miljön. Det är en plats som är mycket speciell för mig, jag är ofta där. Det känns lite som att vi kommer ännu mera nära ”hemma hos” här. Iallafall närmare mig personligen. Jag älskar att göra TV utomhus och på udda ställen. Ibland medför det utmaningar, men det är alltid spännande och jag tänker att det är roligt att få lite variation och att alla får se mer av norra Sverige. Vad tycker ni?

 

 • jb

  Hej! Var kan jag hitta receptet till saffranskakan från programmet? Mvh Josefin

 • Margot

  Oj vad jag ser fram mot dessa program vi har även ett område här i Borås med gamla stugor och liknande men det är dåligt med aktivitet i dessa mest bara julmarknad och midsommarfirande.
  Förstår att du tycker detta är inspirerande och gläder mig åt vinter bilder och allt som ska ske omkring julförberedelser du kan ju förmedla detta med din glädje och posivitet verkligen. Tänker sätta mig ner och bara koppla av och njuta så du bara vet kram på dig.
  Ha en bra tid framöver alla vänner och stressa inte inför julen säger jag ännu en gång krämkramar från mig till er alla.

  • Susanne Jonsson

   Hej Margot! Åh vad roligt att höra. Det betyder mycket för mig. Kräm!