Bekvämimpa  Bjudmat  Okategoriserade  Tips  Vardagslyx  Vardagsmat  Vegetariskt 

Mina 10 Bästa Blomkålsrätter

Stekt, ångad, wokad, bakad, mos, biffar, rostad, mixad, skivad, hel, riven… Här kommer den. Listan på mina 10 favoriter just nu i ämnet blomkål.

Susannes 10 bästa med blomkål

1. Krämig Blomkålskaka

2. Blomkålsvingar med dip

3. Rostad blomkålssoppa med citron & rosmarin

4. Spagetti carbonara, fast med rostad blomkål

5. Lasagne på rostad blomkål

En helt vanlig lasagne där jag bytte ut färsen mot rostad blomkål. SÅ gott!

6. Pizza med blomkålsbotten

7. Blomkålsbollar

Jag råriver blomkål, blandar en smet med mixade kikärtor, mjöl (vete-, potatis- eller kikärtsmjöl), kryddor efter vad jag känner för, ett ägg. Formar bollar och steker i olja. Har inget recept på dem, brukar improvisera efter vad jag har hemma.

8. Solgul sallad

9. Mixad sallad med dill

10. Potatissallad fast med blomkål

Byt helt enkelt ut potatisen mot samma mängd förvälld blomkål.

 

Och då har jag inte ens börjat på mina indiska recept, haha… Det får bli uppföljning i detta ämne.

 • Gudrun Dahlgren

  Hej
  Hittar inte receptet på potatissalladen, fast med blomkål. Ser bara receptet med potatisen

  • Susanne Jonsson

   Hej Gudrun! Byt ut den kokta potatisen mot lättkokt blomkål, sedan är det samma recept. Hoppas att du tycker om det!

 • Ingmari

  Så underlig denna blogg blivit. Är nog en bugg… Man får gå in på gammal sida och leta sig genom trådar för att hitta det senast inlagda.
  Jag vill också byta mailadress för inläggen men det verkar inte gå alls. Häromdagen fungerade ny mailadress men nu går det inte.
  Hur göra? Och vad har hänt med sidan här?
  Kram till hela gänget.

  • Susanne Jonsson

   Hej Ingmari!
   Jag för vidare till ansvarig, ledsen att det krånglar och att jag inget kan göra. KRAM

  • Susanne Jonsson

   Hej Ingmari!

   Jag för vidare till ansvarig, ledsen att det krånglar och att jag inget kan göra. KRAM

 • Annika Silver

  Tråkigt att det inte finns recept utan mjöl, pasta och dylikt. Tänk på oss som är känsliga för gluten och som inte vill bli feta av alla kolhydrater!

  • Ingmari

   Jag tar gärna också recept som är gluten- och laktosfria. Vore kul att testa dylika spännande varianter med de annorlunda ingredienserna.

  • Susanne Jonsson

   Bästa Annika, det här är en jätteviktig sak och jag ska försöka svara utförligt. Jag vet att det är många som är allergiska mot olika råvaror och jag försöker verkligen att sprida recepten så att de ska finnas något för alla. Hoppas att du har sett att det finns ett stort antal recept som är fria från gluten sedan tidigare. Jag har jobbat ganska mycket med det. Tyvärr räcker dock inte resurserna till att göra alternativa recept på samtliga rätter. Jag gör hela tiden mitt bästa, men behovet att omfatta samtliga variationer är enormt. Hoppas att ni har förståelse för detta. Bra att det finns så bra utbytesprodukter nuförtiden brukar jag tänka, då är det ofta möjligt att själv anpassa receptet till sin egen situation. Bloggen är att se som en inspirationsplattform och min arbetstid med den är begränsad, OM det skulle vara så att efterfrågan ökar kanske det blir möjligt för min chef att ta ett annat beslut. Ni är välkomna att majla chefen som vanligt, adressen är gokvall@svt.se
   Märk majlet med till Susannes chef, så kommer det rätt.
   Jag vill också passa på att be alla som kommenterar att hålla en vänlig ton. Jag gör som sagt mitt bästa och mycket mer för att dela med mig av mina kunskaper och mitt liv, med rådande resurser. Glädje är en stor drivkraft i att klara av det. Den dagen det slutar vara roligt kommer det inte att finnas någon blogg längre. Det vore tråkigt. Tur tänker jag att det finns så många olika bloggar tillgängliga på nätet, så att alla kan hitta sin favorit. Jag är så tacksam för vänlighet och kärlek som vi delar här. Allt väl, Susanne

  • Susanne Jonsson

   Bästa Annika, det här är en jätteviktig sak och jag ska försöka svara utförligt. Jag vet att det är många som är allergiska mot olika råvaror och jag försöker verkligen att sprida recepten så att de ska finnas något för alla. Hoppas att du har sett att det finns ett stort antal recept som är fria från gluten sedan tidigare. Jag har jobbat ganska mycket med det. Tyvärr räcker dock inte resurserna till att göra alternativa recept på samtliga rätter. Jag gör hela tiden mitt bästa, men behovet att omfatta samtliga variationer är enormt. Hoppas att ni har förståelse för detta. Bra att det finns så bra utbytesprodukter nuförtiden brukar jag tänka, då är det ofta möjligt att själv anpassa receptet till sin egen situation. Bloggen är att se som en inspirationsplattform och min arbetstid med den är begränsad, OM det skulle vara så att efterfrågan ökar kanske det blir möjligt för min chef att ta ett annat beslut. Ni är välkomna att majla chefen som vanligt, adressen är gokvall@svt.se

   Märk majlet med till Susannes chef, så kommer det rätt.

   Jag vill också passa på att be alla som kommenterar att hålla en vänlig ton. Jag gör som sagt mitt bästa och mer för att dela med mig av mina kunskaper och mitt liv, med rådande resurser. Glädje är en stor drivkraft i att klara av det. Den dagen det slutar vara roligt kommer det inte att finnas någon blogg längre. Det vore tråkigt. Tur tänker jag att det finns så många olika bloggar tillgängliga på nätet, så att alla kan hitta sin favorit. Jag är så tacksam för vänlighet och kärlek som vi delar här. Allt väl, Susanne

 • Barbro

  Är nyfiken på din blomkålslasagne men får inte fram den.
  Men din mixade sallad med dill har gjort många gånger och gillar den.
  Ha en bra kväll alla mina vänner här o kram.

  • Susanne Jonsson

   Hej Fina du! det var inget recept, har inte hunnit göra något, men jag ville lägga in det ändå som ett tips. Rosta blomkål och byt ut köttfärsen mot den. Ska försöka hinna göra recept. KRAM

  • Susanne Jonsson

   Hej Fina du! det var inget recept, har inte hunnit göra något, men jag ville lägga in det ändå som ett tips. Rosta blomkål och byt ut köttfärsen mot den. Ska försöka hinna göra recept. KRAM

 • Ingmari

  Vilken kul idé med blomkålskaka! Och så mycket annat annorlunda och gott. Frestande!

  • Susanne Jonsson

   Tack Ingmari, vad roligt att höra!

  • Susanne Jonsson

   Den är god 🙂 och skönt att ha färdigt i kylen!

  • Susanne Jonsson

   Hej Ingmari! Den är jättegod!