Okategoriserade  TV  Vardagsmat  Veganskt  Vegetariskt 

Blomkålsinspiration

Hej Kompisar!

Tillbaka i rutan i veckan. Två gånger. Jojjomän. Imorgon tänker jag att vi går loss fullständigt med blomkålen. Denna anspråkslösa råvara som är så prisvärd, tacksam och god.

Har helt snöat in på rätter med rostad blomkål, i helgen blev den både tacofyllning och lasagne. SÅ gott!

Vet ni förresten att 100 g blomkål motsvarar nästan hela dagsbehovet av C-vitamin. Bra grej, tycker jag. Kokar man får man nog öka på mängden lite. Bara att knapra på! Sedan har den massa fibrer och andra nyttigheter. En förnämlig sak att känna till är ju också att den mättar bra, utan att ge mycket energi (i meningen kalorier). Så kan man tillsätta energi i form av grädde, smör, ost, ja, vad man vill. Eller inte.

Har blivit endel blomkål i rutan ändå. Minns ni den goda blomkålspizzan? 

Men jag är lite nyfiken, så jag vill gärna höra, vilken är din favvorätt(er) med blomkål?

 

Ps. Jag håller på att lära mig med bilder och färger överst på bloggen, hoppas ni har överseende med min inskolningsperiod =)