Okategoriserade  TV  Vardagsmat  Veganskt  Vegetariskt 

Blomkålsinspiration

Hej Kompisar!

Tillbaka i rutan i veckan. Två gånger. Jojjomän. Imorgon tänker jag att vi går loss fullständigt med blomkålen. Denna anspråkslösa råvara som är så prisvärd, tacksam och god.

Har helt snöat in på rätter med rostad blomkål, i helgen blev den både tacofyllning och lasagne. SÅ gott!

Vet ni förresten att 100 g blomkål motsvarar nästan hela dagsbehovet av C-vitamin. Bra grej, tycker jag. Kokar man får man nog öka på mängden lite. Bara att knapra på! Sedan har den massa fibrer och andra nyttigheter. En förnämlig sak att känna till är ju också att den mättar bra, utan att ge mycket energi (i meningen kalorier). Så kan man tillsätta energi i form av grädde, smör, ost, ja, vad man vill. Eller inte.

Har blivit endel blomkål i rutan ändå. Minns ni den goda blomkålspizzan? 

Men jag är lite nyfiken, så jag vill gärna höra, vilken är din favvorätt(er) med blomkål?

 

Ps. Jag håller på att lära mig med bilder och färger överst på bloggen, hoppas ni har överseende med min inskolningsperiod =)

 

 

  • Hillevi

    hej, tack för dina goda recept! Tänkte göra blomkålskakan men vill inte ha vetemjöl. Vilket glutenfritt alternativ tror du blir bäst? Bovetemjöl har en bismak, tycker jag och kikärtsmjöl kanske tar över blomkålssmaken? vad skulle du föreslå ?
    undrar Hillevi

    • Susanne Jonsson

      Hej Hillevi! Kikärtsmjöl gillar jag, men jag tror vanlig mjölmix kanske? Vad tror du om den? Heja du!

    • Susanne Jonsson

      Hej Hillevi! Kikärtsmjöl gillar jag, men jag tror vanlig mjölmix kanske? Vad tror du om den? Heja du!

  • Ingmari

    Uj. Syns inte i bloggen att man hittar mer och senare recept inlägg här. Jag har envist glott på kladdkakan i flera dagar och väntade på och längtade efter mera. Och så fanns underbara blomkålen här! Älskar blomkål. Småbitar råa. Blomkålsris. Kokt blomkål. Som den är. Med ostsås. Eller skinksås som fler tycks gilla. Mycket persilja till är gott. Blomkål i sallad. Ska ha blomkål i morgon faktiskt.
    Kram till er alla!

    • Susanne Jonsson

      Mycket nytt, hoppla hoppla! Tack för jättebra tips!

    • Susanne Jonsson

      Underbara tips! Tack!

  • Kristin

    Ikväll bänkar vi oss framför GoKväll. Jag brukar göra blomkål med skinksås. Vad det gäller bloggen Alla är barn i början. Bra att de senaste inläggen har samlats på ett ställe och man får en överblick över dem. Det jag saknar är att man inte kan se om det finns några kommentarer till inläggen. Ha en bra dag.

    • Ingmari

      Mums med såsen! 👍

    • Susanne Jonsson

      Åh så gott Kristin! Tack för att du är med oss. Sol till dig!

    • Susanne Jonsson

      Hej Kristin! Tack och tack för bra tips!

  • Barbro

    Stuvad blomkål med kassler.Blomkål i sallad är också gott.

    • Ingmari

      Härligt gott! Tack för påminnelse!

    • Susanne Jonsson

      SÅ gott Barbro!

    • Susanne Jonsson

      Mums!

  • SB

    Blomkål rostad i ugnen med bara olivolja och indiska kryddor typ curry blir jättegott.

    • Ingmari

      Oj jaaaaa! Indiskt är så gott. Tack för påminnelse! Med bockhornsklöver och curry.

      • Susanne Jonsson

        SÅ gott! SB har bra tips!

    • Susanne Jonsson

      Jaaaa!!! Det vill jag äta idag! Tack för bra tips.

    • Susanne Jonsson

      Ja! Åh så gott! Tack för tipset!