Baka i långpanna  Baka snabbt & Enkelt  Bakat 

Blomkålsbrownies

Ja vad ska man säga, nu tror ni kanske att jag har blivit tossig, men jag testade baka brownies på blomkål enligt senaste trenden. OCH det blev gott!

Sedan kan man diskutera varför, men det får var och en bestämma. Det var roligt att testa nåt nytt. Jag skrev ner receptet lite hastigt, så här gjorde jag:

Blomkålsbrownies med jordnötsswirl, 20 små bitar

200 g blomkål, ångad eller förvälld 5 min

100 g kokosfett eller smör, smält och avsvalnat

1 dl sirap (jag hade ljus)

1 tsk vaniljpulver

1 nypa salt

1 dl kakao

2 dl vetemjöl

1 ägg

1 dl mandelmassa, riven

3 msk jordnötssmör

Såhär gjorde jag

Sätt ugnen på 175 grader. Mixa blomkål slät med sirap och vanilj. Jag mixade i blender. Häll i kokosfett. Blanda salt, kakao och vetemjöl. Vispa upp 1 ägg, tillsätt blomkålsröran, vispa ner mjölblandningen (sikta den gärna). Rör ner mandelmassa. Häll i bakpappersklädd form ca 20×20 cm. Blanda jordnötssmör med någon matsked vatten, klicka ut i smeten och dra runt ett mönster med en tesked. Grädda mitt i ugnen ca 20 minuter eller tills kakan är kladdig men ändå något fast, som en kladdkaka.

Troligen går det bra att baka på glutenfri mjölmix, men har inte provat det.