5 Lyxiga desserter på 5 minuter
Bekvämimpa  Bjudmat  Desserter  Okategoriserade 

5 Lyxiga desserter på 5 minuter

Idag är det fars dag. Har du planerat nåt speciellt? Frukta inte annars, här kommer 5 drömgoda desserter du snabbt svänger ihop. Bekvämimpa, baby!

Mina 5 bästa desserter på 5 minuter.

Hallondessert

1. Världens enklaste Chokladmousse.

Kanske även den bästa, eftersom den är så enkel. Missförstå mig int, jag är den första att uppskatta en lyxig chokladmousse varsamt skapad av ett dessertgeni i timmar efter konstens alla regler. Men den här går garanterat SÅ mycket fortare och smakar ljuvligt. Du behöver inte berätta att den tog 5 minuter att göra. Inte på en gång iallafall.

036A1361

Foto: Clara Lidström

2. Dulce de leche cheesecake i glas

Biskvier, bär, len kräm och kola. Mums. Du väljer om du hellre vill ha frukt eller frysta bär den här årstiden.

Smördegsbakelser

3. Äppelrosor 

Rosor, fars dag… Ni fattar. Servera med en kula vaniljglass som får smälta ner över den varma rosen. När den lena vaniljen möter den krämiga chokladfyllningen sjunger hjärtat. Lovar.

IMG_7123

4. Mousse med salt karamell & mjölkchoklad. 

Får binda fast mig vid skrivbordet för att int genast springa ut i köket och laga den prick NU. Dulce de leche är en sån bra grej att alltid ha hemma förresten. Då kan du enkelt skapa de lyxigaste desserter på ett kick och gästerna kommer förundras över hur du gjorde.

IMG_6693

5. Espresso Bon bon

eller vad det nu heter, helt enkelt kondenserad mjölk i botten på ett glas och kaffe ovanpå. Jag gillar starkt kaffe, gärna en dubbel espresso. Ok att den måste vara koffeinfri efter kl 18. Eller egentligen 16. Minst lika gott är det att istället för mjölken toppa kaffe med en kula glass eller en skvätt likör och vispad grädde.

 

Tänker att även om det är fars dag så kan vi passa på att fira några fler toppenpersoner idag, så Grattis alla pappor, manliga förebilder & fadersfigurer!

 • Liljan

  Åh, vad du frestar oss Susanne :).
  Ja nu verkar det som de flesta har hittat till dina nya sidor…så roligt!! Jag vet inte ännu vad jag tycker om den nya designen?? Jag förstår ju att man behöver förnya saker o ting med jämna mellanrum, så vi får se hur det blir framöver. Länge sen´vi sågs i rutan…är du på G, eller? Kramar till dej och alla här, Liljan

  • Susanne Jonsson

   I’ll be back…Imorn Liljan. Tack finaste du, SÅ roligt att få vara efterlängtad. Ja, designen och allt tekniskt är vad jag förstår inte helt klart ännu, så vi avvaktar ett tag. Men jättebra med synpunkter från er som läser, eftersom det är viktigast att ni trivs här. Kramar!

 • Kristin

  Älskar dina bekvämimpa recept. Sedan tycker jag att det passar så bra att gör efterrätt i små glas. Är man riktigt sugen får man ta två. Barnens far min man fick sin farsdagsmiddag i lördags. Vi var på Pubologi i Gamla Stan. Där hade man tema Skogen den här månaden. Kan rekommenderas. Kocken kom från Piteå.
  Varma hälsningar till dig Susanne och alla på bloggen

  • Susanne Jonsson

   Precis! Åh vilken härlig upplevelse, där har jag också vart. Supermysigt! Varmaste hälsningar till dig också Kristin

 • Margot

  Äntligen vad vi väntat på att få kontakt och kunna kommentera och träffas på detta sätt men nu blir det återigen kontakt. Fars dag har vi inte firat då ingå av våra barn kunnat komma så blev bara en liten tårtbit till kaffet inte det sämsta det. Hoppas alla kompisar och du mår väl så vi kan fortsätta där vi slutade kramar till er alla.

  • Kristin

   Kul Margot att du har hittat hit igen. Jag har saknat dig. Krämkram

  • Susanne Jonsson

   Åh HEJ MARGOT! Har också saknat dig! Kramas på er alla!