Okategoriserade  Soppa  Souptober  Vegetariskt 

Värmande soppor

Välkommen oktober!

Jag tänkte köra sopptema här på bloggen hela månaden, värmande i höstrusket. Soup-tober.

IMG_8751

Först ut är en riktig favvo. Enkel och få råvaror. Perfekt i säsong nu med kryddig palsternacka och äpple. Jag serverar den med ett gott bröd eller en sallad på sidan om. Eller både och. Inspirationen till denna fick jag när jag var i Lake District och hälsade på en kompis, älskar verkligen att resa och inspireras på vägen.

Palsternackssoppa med äpple, 4 stora portioner

500 g palsternacka

200 g potatis (2 stora)

1 gul lök

1 buljongtärning, grönsaks

2 syrliga äpplen

1 dl grädde (valfri sort men kokbar)

1 citron

salt, vitpeppar

olja eller smör till stekning

Såhär gör jag:

Koka upp buljong och 1,5 liter vatten. Skala och skär under tiden palsternacka, potatis och lök i mindre bitar. Lägg ner i buljongen och låt koka tills palsternackan är mjuk, det tar ca 10 minuter. Skala och skär äpple i mindre bitar, lägg ner i soppan, häll i grädde och mixa. Smaka av med pressad citron, salt och peppar.