Bekvämimpa  Bjudmat  Ekologiskt på budget  Frukost  Glutenfritt  Hälsokrubb  Här är ditt kylskåp Susanne  Okategoriserade  Recept  Rester  Snabblagat  Sommarmat  Soppa  Souptober  Tips  Tisdagsmiddag på 15 minuter!  Vardagslyx  Vardagsmat  Vegetariskt 

Shakshouka

Idag blir det en soppgryta här i skafferiet. Perfekt sätt att använda upp om man har bitar av olika grönsaker. Det är inga konstigheter, ägg och grönsaker bara. Äggen blir bakade, nästan pocherade i tomatsåsen och gulan blir ljuvligt krämig att doppa bröd i.

20140707-153759-56279116.jpg

Shakshouka

4 ägg

800 g blandade grönsaker och bönor tex squash, aubergine, paprika, morötter i bitar eller rivna

2 röda lökar, hackade

2 burkar hela tomater (eller krossade)

2 vitlöksklyftor

1 tsk timjan, torkad

2 msk persilja, hackad

salt, svartpeppar

olja till stekning

Fräs lök och grönsaker i olja, häll på tomater. Låt koka några minuter. Smaka av med vitlök, timjan, salt och peppar. Knäck ner äggen, ett i taget och låt puttra på spisen eller ställ in i ugnen, 175 grader tills ägget stelnat. Strö på persilja. Servera som den är eller med riven ost, brytbröd eller toast.

………………………………

Men, jag gör int efter nåt recept direkt. Hackade upp de grönsakerna som fanns hemma.

20140707-153858-56338835.jpg

Chop chop!

20140707-153930-56370124.jpg

Stekte dom i olja med lite garam masala och chili. Idag blev det min tjocka, lyxiga olivolja från Sicilien.

20140707-154016-56416384.jpg

I med buljong, någon form av tomatmojs, salt och svartpeppar. Koka ihop. Hittade svarta bönor och oliver, de åkte i.

20140707-154233-56553393.jpg

Klicka ner någon ost, jag hade snuttar av både färskost och fetaost. Gör små kratrar i såsen och lägg i äggen ett och ett. Puttra under lock tills äggen är så som just DU vill ha dem. Servera med bitar av rostat bröd att doppa i.