Varje gång jag gör det här brödet så slår det mig att jag borde göra det oftare. Det är ju både så gott och enkelt!
Och brödet går bra att frysa. Om man inte vill äta linfrön pga debatten kan man ta andra frön tex chiafrön eller solroskärnor.
Saftigt ost-& olivbröd
4 ägg
1 ½ dl mjölk
1 dl rapsolja+ lite till formen
5 dl vetemjöl
½ dl krossade linfrön
2 tsk bakpulver
1 tsk salt
100 g sötmandel
100 g ost, riven
1 dl gröna oliver
Såhär gör jag
Sätt ugnen på 180 grader. Pensla en limpform, ca 1,5 l med olja. Vispa äggen skummiga med elvisp. Blanda de torra ingredienserna, rör ner i äggskummet tillsammans med resterande ingredienser. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen, 55-60 minuter. Ta ut brödet ur formen och låt svalna på galler.