Baka snabbt & Enkelt  Bakat  Bröd  Okategoriserade  Soppa  Souptober 

Saftigt ost-& olivbröd

Varje gång jag gör det här brödet så slår det mig att jag borde göra det oftare. Det är ju både så gott och enkelt!

IMG_6360

Och brödet går bra att frysa. Om man inte vill äta linfrön pga debatten kan man ta andra frön tex chiafrön eller solroskärnor.

Saftigt ost-& olivbröd

4 ägg

1 ½ dl mjölk

1 dl rapsolja+ lite till formen

5 dl vetemjöl

½ dl krossade linfrön

2 tsk bakpulver

1 tsk salt

100 g sötmandel

100 g ost, riven

1 dl gröna oliver

Såhär gör jag

Sätt ugnen på 180 grader. Pensla en limpform, ca 1,5 l med olja. Vispa äggen skummiga med elvisp. Blanda de torra ingredienserna, rör ner i äggskummet tillsammans med resterande ingredienser. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen, 55-60 minuter. Ta ut brödet ur formen och låt svalna på galler.