Soppa  Souptober  Torsdagstips  Vegetariskt 

Rostad blomkålssoppa med citron & rosmarin

bondens201509-17-web

Blomkålen är så fin nu, perfekt säsong att laga Blomkålssoppa med smak av både rosmarin och citron.

Den blev en kioskvältare när jag lagade den, flera av mina kollegor har berättat att de lagar den hemma med stor förtjusning. Det gör mig så glad att höra, för det är nåt speciellt när man tar sig lite extra tid att rosta blomkålen utvecklas smakerna ännu mera och hela kalaset lyfter. Smakbrytningen med fräsch citron och rosmarin är magisk. Som alltid när det gäller rosmarin är det viktigaste att inte överdosera, då tar den lätt över hela showen. Börja så smått och ta i mer om det behövs.

Ha en underbar torsdag Kompisar!

 

 • Ingmari

  Blomkål är ju så gott! Trevliga kryddor! Härlig helg önskas ni alla med kräm!

  • Susanne Jonsson

   Jag är så förtjust i smakkombinationerna i den här soppan. Kräm!

 • Margot

  Ja nu är jag först till kommentar slog på plattan när jag vaknade och såg receptet på blomkålssoppa har alltid soppa på torsdagar och hade inhandlat blomkål igår.
  Nu har jag kokat den och avsmakat flera ggr oj vad gott det blev så nu är lunchen fixad den kommer säkert att återkomma i receptbanken.
  Det är så kul när man ser något och har det hemma utan att ut och handla på nytt när man blir sugen tänkte göra Mauds äppelkaka till helgen också. Ha en bra dag ni som här gästar och kram på er

  • Susanne Jonsson

   Hej Margot! Men alltså! Tankeöverföring ända till dig, wow! Mauds äppelkakor brukar alltid vara toppengoda! Kram på er alla!