Äggfritt  Bjudmat  Ekologiskt på budget  Glutenfritt  Hälsokrubb  Här är ditt kylskåp Susanne  Inspiration  Mat att förbereda  Mat för många  Matlådor  Okategoriserade  Soppa  Souptober  Vardagslyx  Veganskt  Vegetariskt 

Pumpasoppa

skörd2015-45-web

Lite längre fram i höst är det Halloween. Då är det mycket pumpa i omlopp. Men den är i säsong redan nu. Jag gör pumpasoppa på flera olika sätt, men Pumpasoppa med kokos och röd curry är definitivt i min smak. På flera sätt. Att riva rotfrukterna kortar tillagningstiden, man kan tillochmed riva det i förväg. Det är mitt tips. När man tar fram matberedaren så gör ett par grejor på en gång. Förvara i kyl och ta fram eftersom du behöver. Det kräver lite planering, men ack så skönt när man kommer hem och ska laga mat och det redan är halvfärdigt.

 • Margot

  Hejsan ja pumpasoppa är något som förekommit här hos oss sedan första besöket på Ölands skördefest för 11 är sedan då bjöds man på denna i olika smaker och tappningar.
  Men att riva ska jag nog göra nu har skalat och skurit i bitar och det är tufft för de är lite hårda ibland men ack vad gott men det krävs lite bett av någon krydda. Jag gör också amerikansk pumpapaj flera gånger.kram på er alla

  • Susanne Jonsson

   Hej Margot! Jo dom är riktiga hårdingar, man får ta det försiktigt men bestämt. Riva är toppen!

 • Ingmari

  Mums. Fungerar även vid laktos- och glutenintolerans ser jag. Minns när jag fick smaka inlagd pumpa hos en indisk familj för så där 50 år sedan. Det var så exotiskt. Sedan dess gillar jag pumpa. Trevlig söndag önskas ni alla.

  • Susanne Jonsson

   Vad roligt att höra, det är ju bara SÅ gott! Tack Ingmari!