En värmande morotssoppa med smaksättning som tar oss med på en asiatisk smakresa. Dagens heta tips som garanterat värmer i höstrusket. Kokosgrädden gör den härligt krämig.
Morotssoppa röd curry med kokos & varmt ostbröd, 4 portioner
600 g morötter, i bitar
1 gul lök, hackad
1 vitlöksklyfta, hackad
1 liten bit ingefära, färsk, hackad
1-2 tsk röd currypasta, färdig på burk
1 grönsaksbuljongtärning
1 brk kokosgrädde, 400 g (alt kokosmjölk)
8 dl vatten
¼ purjolök, strimlad
1 dl rostade, salta cashewnötter
1 lime eller citron
salt, rapsolja till stekning
Fräs morötter, lök, vitlök, ingefära och currypasta i olja utan att det får färg. Tillsätt buljong, kokosmjölk och vatten. Koka 15 minuter, gör ostbröd (nedan) under tiden. Mixa soppan, lägg i purjolök och smaka av med pressad lime och salt. Toppa soppan med nötter. Dela bröden på hälften och servera till.
Varma ostbröd
4 st pitabröd
125 g lagrad hårdost, riven
Snitta upp bröden längst med en sida. Lägg i ost och värm i stekpanna tills osten smält och bröden fått en gyllene färg på bägge sidor.