Den här soppan är det lite drag i. Utmärkt sätt att använda upp currypastan som vi hade tidigare i månaden. Nå, kanske int allt, det kan ju bli lite väl starkt. Ett tips är att frysa in det som är över i små paket så att det inte står och blir dåligt.
På affären var det extrapris på färska majskolvar idag, så jag körde på dom.
Majssoppa med röd curry & jordnötter, 4 port
1 gul lök, hackad
2 vitlöksklyftor, hackade
1 msk röd currypasta (färdig på burk)
2 färska majskolvar eller 300 g majskorn, frysta
3 potatisar, i bitar
1 burk kokosgrädde (400 g)
7 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
½ lime, rivet skal
2-3 tsk jordnötssmör (går att utesluta, inga problem!)
salt
Skala majskolvarna, skär av kornen spara stammen, den ska koka med i buljongen. Fräs lök, vitlök och currypasta i olja. Tillsätt majs, potatis, kokosgrädde, vatten och buljong. Koka tills potatisen är mjuk, ca 15 minuter. Lyft upp majsstammarna. Mixa soppan slät, smaka av med salt, lime (om du har) och jordnötssmör. Späd med vatten om du önskar en tunnare konsistens.
Tips: servera med färsk koriander, salta jordnötter och sesamwokade grönsaker.
Tänk att det redan gått en månad med souptober. Nu väntar november och nya utmaningar.
Vad längtar ni efter just nu?