Äggfritt  Bjudmat  Glutenfritt  Hälsokrubb  Här är ditt kylskåp Susanne  Inspiration  Mat att förbereda  Matlådor  Okategoriserade  Snabblagat  Soppa  Souptober  Tips  Vegetariskt 

Krämig palsternackssoppa

Den här soppan alltså. Vackert ljusgrön och skummig. Är så glad att det börjar gå att hitta bra bladpersilja i butikerna. Är det svårt i din butik, så be dem ta hem. Och det funkar absolut med fryst, men bladpersilja är en väldigt bra ingrediens i allt möjligt, så den är värd att prova. Jag menar den mer kraftiga sorten, den med rejäla stjälkar, oftast i bunt eller lösvikt. Smakar lite pepprigt.

soppa

Krämig palsternackssoppa med persilja

500 g palsternacka

200 g potatis (2 st)

1 gul lök

1 vitlöksklyfta

1 grönsaksbuljongtärning

2 dl crème fraiche (valfri fetthalt men kokbar)

1 dl bladpersilja, hackad

citron, salt, vitpeppar

Så lagar du

Skala och skär palsternacka, potatis och lök i mindre bitar, lägg ner i en kastrull med buljong och vitlöksklyftan. Tillsätt vatten så att det just täcker grönsakerna. Låt koka tills palsternackan är mjuk, det tar ca 10 minuter. Häll av och spara även kokvattnet. Mixa palsternacka, crème fraîche och persilja slät med några dl kokvatten, späd med vattnet till önskad konsistens. Smaka av med pressad citron, salt och peppar.