Okategoriserade 

Hommos

hummus-82-webHommos är en sån där grej som jag gärna alltid skulle ha hemma färdigt. Det passar till allt. En klick hommos till soppan gör den mer mättande, grönsakerna smakar bättre och den funkar även som sås eller pålägg. En favorit är att göra varma mackor med den som fyllning, kanske med fetaost, grillad paprika och spenat/rucola. De gröna bladen petar jag helst in efteråt.

Såhär gör jag:

Hommos, 6 port

1 ½ dl kikärtor, kokta och sköljda

1 vitlöksklyfta

½ dl tahini (sesampasta)

½ dl pressad citron

1 dl vatten

2 tsk salt

olivolja

sumak (valfritt)

Mixa samtliga ingredienser utom sumac och olja i 10 minuter matberedare. Ställ i kyl. Vid servering, gör en grop i röran med baksidan av en sked och ringla olja över. Strö på sumak.